onsdag 21 mars 2012

Hajfensoppa

Virkade hajfenor.

Ni vet väl att tusentals hajar får sina fenor avskurna varje dag för att åter slängas ner i havet igen till en långsam död. De kan nämligen inte andas om de inte simmar eftersom de inte har någon funktion för att dra in vatten genom gälarna utan måste hålla sig i konstant rörelse för att få syre. De stackars hajarna sjunker långsamt mot botten av havet medan de förblöder och kippar efter syre, tills de tillslut drunknar.

Nu ska jag berätta för er om den här kinesiska gubben som sitter i styrelsen i CITES och representerar Asien, han är en av dem som ger råd till länder om vilka djurarter som ska skyddas och inte. Det är underförstått att han ska vara opartisk och enbart se till djurens bästa men han säger att "hajfensoppa är en viktig tradition hos det kinesiska folket och tänker därför sträva efter att få behålla den".
Detta leder till att en massa hajarter som borde införas på CITES-listan inte gör det, för att kineserna ska få äta hajfensoppa.

Vi vill att han avskedas, samt att det införs regler om att alla representanter i CITES *MÅSTE* se till djurens bästa och lägga sitt eget lands intressen åt sidan.

ELLERHUR?
Läs själv (eller lita på mig) och skriv under. Snälla?


Skriv under HÄR! <-----
Läs ytterligare information från Sea Shepherd Conservation Society angående saken HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar